•Compostmeesters op zondagmarkt•Kunstatelier Tabula Rasa houdt open dag•Shaken voor een Deken•Doe de Boost!•Nacht van het Kempens Erfgoed•Seniorenfeest•Kleerroos krijgt informatie over brandveiligheid•Herentalse Zwemclub wast auto’s

Compostmeesters op zondagmarkt
Wie meer te weten wil komen over thuiscomposteren, kan op 2 en 16 oktober terecht op de zondagmarkt. De Herentalse compostmeesters zijn aanwezig om het thuiscomposteren te promoten en al uw vragen te beantwoorden.
 
 
Kunstatelier Tabula Rasa houdt open dag
De kunstenaars van Tabula Rasa houden een open dag in De Werkkamer, hun nieuwe atelier in het oud moederhuis. Het atelier is bereikbaar via de Augustijnenlaan 28. Op 1 oktober staan de deuren open van 11 tot 18 uur. De stadsdrukkerij drukt de uitnodigingen, affiches en flyers aan papierprijs.
 
 
Shaken voor een Deken
Op zaterdag 17 december vindt in zaal ’t Hof de zevende editie van Shaken voor een Deken plaats. De opbrengst van deze benefietdansavond is bestemd voor een klasje in Calcutta. Shaken voor een Deken is een organisatie van Lien Avonds in samenwerking met het stadsbestuur van Herentals.
 
 
Doe de Boost!
Vrijwilligers van verenigingen staan voor heel wat uitdagingen. Op zaterdag 22 oktober kunt u tijdens Boost! in cc ’t Schaliken verschillende workshops volgen die nauw aansluiten bij de werking van uw vereniging. De workshops vinden plaats tussen 9 en 16.30 uur. Inschrijven kan tot 7 oktober op www.doedeboost.be. Boost! Is een organisatie van de vrijetijdsdiensten van Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar, Vormingplus Kempen en cc ’t Schaliken.
 
 
Nacht van het Kempens Erfgoed
Op vrijdag 28 oktober neemt Herentals deel aan de Nacht van Kempens Erfgoed. Met dit avondevenement wil de erfgoedcel Kempens Karakter het publiek laten kennismaken met het erfgoed van onze regio. In Herentals kunt u van 20 tot 24 uur terecht op het begijnhof, in het stadsarchief, de Sint-Waldetrudiskerk, de Gasthuiskerk en het Dorpshuis van Noorderwijk. De stadsbus zorgt voor vervoer tussen de verschillende locaties. Het volledige programma staat op www.uitinherentals.be.
 
 
Seniorenfeest
Op maandag 24 oktober en dinsdag 25 oktober organiseert het stadsbestuur het jaarlijkse seniorenfeest in cultuurcentrum ’t Schaliken. Het feest start om 14 uur. De senioren kunnen genieten van optredens van Andrei Lugovski, Clown Rocky en The Sunsets. Kaarten zijn te verkrijgen bij de gepensioneerdenbond en op de dienst sociale zaken.
 
 
Kleerroos krijgt informatie over brandveiligheid
Het stadsbestuur en de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard verspreiden een folder over brandveiligheid onder de bewoners van Eigen Haard op Kleerroos. De maatschappelijk assistente en de huisbewaarder stelden vast dat de bewoners nood hebben aan deze informatie.
 
 
Herentalse Zwemclub wast auto’s
Op zaterdag 17 september organiseert de Herentalse Zwemclub tussen 8 en 18 uur een car- en bikewash aan het Netepark. Het stadsbestuur geeft toestemming om hiervoor een deel van het parkeerterrein te gebruiken. De zwemclub organiseert deze activiteit om de clubkas te spijzen.